Читај ми!

Катрин Денев изненадио „Чаплин“

Француској филмској диви Катрин Денев уручена је америчка филмска награда „Чаплин“. Глумица на церемонији истакла да је прилично изненађена, с обзиром на то да је од њених 100 филмова само седам снимљено на енглеском језику.

Овогодишњој добитници филмске награде „Чаплин", 68-годишњој француској глумици Катрин Денев, на свечаној церемонији уручена је награда.

„Катрин Денев као да је створена за филм, а филм за њу", рекао је о глумици холивудски редитељ Мартин Скорсезе.

„Катрин Денев јесте француски филм. И изгледа као да је из године у годину све већи авантуриста", додао је Скорсезе.

Како преноси АП, тема вечери и јесте била неустрашивост Катрин Денев, а не њена лепота, иако је била муза Ив Сен Лорана и заштитно лице парфема „шанел 5".

Глумица Сузан Сарандон нашалила се рекавши да је „једини презентер који је спавао са Катрин Денев", алудирајући на заједничке сцене у филму Глад из 1983. године, у коме је Катрин играла египатску вампирицу.

Глумичина ћерка, Кјара Мастројани, рекла је да је њена мајка неустрашива и на платну и ван њега.

Француски редитељ Франсоа Озон подсетио је на чувену изјаву Жерара Депардјеа са којим је глумила у комедији Жена за украс: „Катрин Денев је мушкарац какав сам увек желео да будем". Озон је поручио Денев: „Ти си жена каква бих волео да будем".

Катрин је захвалила на награди, рекавши да је изненађена што ју је добила једна француска глумица. „То је ретко и делује веома посебно", рекла је Денев.

Награда „Чаплин" названа је по чувеном глумцу и редитељу, коме је и први пут уручена 1972. године. Међу ранијим добитницима су Скорсезе, Том Хенкс, Елизабет Тејлор, Алфред Хичког и Сидни Поатје.

Француска дива је снимила преко 100 филмова, од тога само седам на енглеском језику, а најпознатији су Шербуршки кишобрани, Лепотица дана и Индокина за који је номинована за Оскара 1992. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво