Читај ми!

„Парада“ у Хрватској гледанија од хрватских филмова

Само првог дана, у седам мултиплекса широм Хрватске, филм „Парада“ Срђана Драгојевића, погледало је више од 1.500 гледалаца, што је често резултат који хрватски филм постигне током читаве своје дистрибуције.

После Подгорице и Бањалуке, филм „Парада" Срђана Драгојевића приказана је и у Загребу, Ријеци и Сплиту, а само првог дана у седам мултиплекса широм Хрватске филм је погледало више од 1.500 гледалаца, што је често резултат који домаћи филм постигне током читаве своје дистрибуције, саопштио је српски дистрибутер „Синефест".

Хрватски дистрибутер очекује да ће „Параду" у Хрватској видети чак 60.000 гледалаца, што је више него што сви хрватски филмови постигну заједно током једне године приказивања.

„Ово отварање је у рангу отварања јачих холивудских блокбастера", изјавила је представница дистрибутерске куће "Blitz" Инес Јурчић.

Драгојевић, чије су „Ране" први српски филм који је приказан у Хрватској, изјавио је да му је ово већ четврта премијера у Загребу, али да ни једна до сада, укључујући и „Ране", није прошла овако добро.

„Аплауз је трајао више од 10 минута и било је заиста дирљиво. Овакав аплауз могу једино да упоредим са реакцијом публике у Новом Саду и Нишу. У Ријеци је било традиционално одлично, али не као у Загребу", испричао је Драгојевић.

Продуцент филма Биљана Првановић рекла је да је најпријатније била изненађена овацијама у Сплиту.

„Од читаве хрватске 'турнеје' у Сплиту је било најемотивније, а највише смо се прибојавали како ће сплитска публика реаговати, поготово што се неким навијачима 'Торциде' није допало што хомосексуалац носи мајицу са натписом 'Хајдук живи вјечно'. Али као и код нас, све предрасуде су пале у воду када су људи видели филм", истакла је Првановићева.

Екипа „Параде" сада је у Скопљу, а турнеју по бившој Југославији завршиће у Љубљани 20. децембра.

Када филм почне да се даје широм Словеније, „Парада" ће се на читавом екс-Ју простору приказивати симултано са више од 30 филмских копија.

Дистрибутер „Синефест" очекује да ће гледаност филма у Србији следеће седмице достићи цифру од 300.000 људи.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво