Читај ми!

„Умри мушки“ најбољи божићни филм?

Чињеница да Џон Меклејн „спасава свет“ на Бадње вече, омогућила је класичном акционом филму Џона Мектирнена из 1988, „Умри мушки“, да се нађе на врху листе најбољих остварења свих времена чија је тематика Божић. Макар га било само у траговима.

Амерички магазин Форбс саставио је листу најбољих божићних филмова свих времена, а на првом месту налази се Умри мушки.

Иако није реч о традиционалном божићном филму, то што Брус Вилис „спасава свет" на Бадње вече било је пресудно, јер на листи се налазе филмови свих жанрова, од акционих до комедија, које повезује иста тематика – Божић.

На другом месту је Бразил из 1985. године. „Диван филм као нетипична божићна прича о моћи имагинације док се главни јунак бори против угњетавања и безнађа", пише Форбс.

„Предбожићна ноћна мора" је анимирано остварење, које се налази на трећем месту листе, док се на четвртом налази божићна комедија Стивена Спилберга 1941.

Божићна прича је прави божићни филм и налази се на петом месту. Шесто место заузима филмски класик Бискупова жена, а седмо место филм из 2003. године Вилењак.

Последња три места заузимају: Гремлини - према речима уредника листе, овај филм је „идеалан за разбуђивање дечије маште", Чудо у 34. улици, али не нова верзија у боји, него оригинал из 1947. године, док је на последњем месту филмска адаптација дела Чарлса Дикенса Божићна песма из 1951. године.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво