Читај ми!

Анђелинином филму награда продуцената

Редитељски првенац Анђелине Џоли „У земљи крви и меда“ добитник је признања „Стенли Крамер“ које Удружење америчких продуцената додељује филмовима који се баве друштвеним питањима.

Удружење америчких продуцената (ПГА) доделило је филму Анђелине Џоли У земљи крви и меда награду „Стенли Крамер" намењену филмовима који се баве друштвеним питањима.

Удружење је саопштило да ће холивудској глумици награда бити додељена 2012. године.

Награда „Стенли Крамер" установљена је 2002. године у знак сећања на холивудског редитеља, а додељује се филмовима који се баве провокативним друштвеним питањима.

У земљи крви и меда је изванредан филм који приказује сложену љубавну причу током страхота рата у Босни, којим су посебно биле погођене жене", оценили су Хауард Коч и Марк Гордон из Удружења.

За редитељски деби Анђелина Џоли је одабрала причу о Србину и муслиманки, који су били у вези пре рата у Босни, а затим се срећу под другим околностима када је он официр, а она његов заточеник.

Анђелина Џоли и копродуценти остварења навели су у заједничком саопштењу да су почаствовани овом наградом, чији су неки од претходних добитника - филм Терија Џоџа Хотел Руанда и Ал Горов документарни филм о глобалном загревању Непријатна истина.

Стенли Крамер, који је преминуо 2001. године, био је редитељ филмских класика, а један од његових познатијих остварења је Погоди ко долази на вечеру.

Филм У земљи крви и меда почеће да се приказује у биоскопима широм САД 23. децембра, а медији већ спекулишу да би могао да буде и међу кандидатима за Оскара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво