Читај ми!

Сијена Милер као Хичкокова опсесија

Шокантна прича о славном холивудском редитељу Алфреду Хичкоку, тачније о његовој опсесивној љубави према глумици Типи Хедрен, биће преточена у филм под називом „Девојка“. Главна улога поверена је Сијени Милер.

Лепа Британка Сијена Милер добила је главну улогу у филму о славном холивудском редитељу Алфреду Хичкоку, тачније о његовој опсесији глумицом Типи Хедрен.

Филм ће се у биоскопима наћи под називом Девојка, а снимање почиње следеће седмице.

Жеља аутора је да прикажу како је редитељ више од 20 година сексуално узнемиравао младу Типи и како је настојао да буде укључен у њен живот и иза камера.

Типи није пристајала на везу са редитељем, па је одлучила да прекине сарадњу са њим, иако јој је каријера у приличној мери зависила од Хичкока.

Ауторка сценарија је Гвинет Хјуз, која тврди да је општепознато да је Хичкок био опседнут плавушама које су глумиле у његовим филмовима.

„Према Типи је гајио опсесивну љубав, чега се она ужасавала", рекла је Хјуз, а преносе амерички медији.

Хедрен је светску славу стекла након улоге у Хичкоковом филму Птице 1963, а годину касније се појавила и у филму Марни, када јој је и постало јасно шта се у ствари од ње тражи.

Тада је Типи одлучила да прекине уговор са редитељем, што не само да је зауставило њену каријеру, већ је имало лош утицај и на Хичкока, који више није бележио тако добре пословне резултате.

Остварење се базира на књизи биографа Доналда Спота Spellbound By Beauty.

Осамдесетједногодишња уметница пристала је да сарађује са екипом филма, како би однос између ње и славног редитеља био што веродостојније приказан.

Типи Хедрен је мајка глумице Мелани Грифит.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се