Читај ми!

Нови талас подводног филма у Кинотеци

Музеј Југословенске кинотеке отвориће своја врата од 9. до 12. децембра публици 15. Међународног фестивала подводног филма. На програму 60 остварења која ће допринети развијању еколошке свести и ширењу знања о потреби заштите животне средине.

Клуб подводних активности „Београд" најавио је да ће 15. по реду Међународни фестивал подводног филма бити одржан од 9. до 12. децембра у Музеју Југословенске кинотеке.

У такмичарској конкуренцији биће приказано око 60 остварења едукативног карактера која доприносе развијању еколошке свести и ширењу знања о потреби заштите животне средине.

Филмови су подељени у две категорије - велике продукције и телевизијске куће и аматери и независни продуценти.

Публика ће моћи да погледа наслове из Француске, Немачке, Италије, Словачке, Чешке, Шпаније, Данске, као и филмове српских аутора У мом свету Владимира Младеновића, Испод површине - тропска мора Драгана Милутиновића, Rab Off и Montenegro Deep Александра Карјука, Тачкице у океану Јанеза Крањца, као и Esox lucieus - Предатор да или не? групе аутора.

Главни циљ Фестивала је подстицање, усмеравање и јачање свести о значају заштите животне средине, нарочито вода.

Манифестација, чији је мото „Нека воде буду чисте", део је мреже фестивала који се одвијају под покровитељством Уједињених нација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се