Читај ми!

Скорсезеов „Иго“ по укусу критичара

Најбољи филм у 2011. години, када се питају чланови Америчког удружења критичара, било је три-де остварење „Иго“. Аутор филма Мартин Скорсезе проглашен и за најбољег редитеља. Међу награђенима и глумци Џорџ Клуни, Тилда Свинтон, Кристофер Пламер.

Филм Иго (Hugo) Мартина Скорсезеа проглашен је за најбоље остварење 2011. године по избору Америчког удружења критичара (The National Board of Review).

Удружење је прослављеном синеасти доделило и признање за најбољег режисера за причу о сирочету који током тридесетих година 20. века живи на железничкој станици у Паризу.

Први филм који је Скорсезе снимио у три-де техници заснован је на књизи Изум Игоа Кабреа Брајана Селзника.

Национални одбор критичара издвојио је наслове The Artist, The Descendants, Drive, Хари Потер и реликвије смрти 2, Мартовске иде, Ј. Едгар, Дрво живота и War Horse као филмове који су, према оцени Удружења, најбоља остварења у протеклој години.

Џорџу Клунију припала је награда за најбољег глумца, за улогу у остварењу The Descendants Александра Пејна, који је награђен за сценарио. За улогу у том филму, Шајлин Вудли добила је признање за епизодну улогу.

За најбољу глумицу проглашена је Тилда Свинтон, за улогу у драми We Need to Talk About Kevin. Кристофер Пламер награђен је за епизодну улогу у филму Beginners.

Прошле године Удружење критичара је за најбољи филм прогласило Друштвену мрежу.

Награде америчких критичара друга су по реду признања додељена у периоду који се сматра припремним пред доделу Оскара.

Удружење њујоршких критичара ове седмице за најбољи филм прогласило је остварење The Artist. 

Ко ће моћи да се нада да ће освојити Оскара биће познато тек 24. јануара, а свечана додела заказана је за 26. фебруар 2012. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво