Читај ми!

Познат програм наредног „Санденса“

Високи квалитет филмова и значајно присуство женских ликова одлике су програма 28. филмског фестивала „Санденс“, који ће бити одржан од 19. до 29. јануара 2012.

Филмови "The Surrogate", са Вилијамом Мејсијем и Хелен Хант, и "The End Of Love" са Амандом Сејфрид и Џејсоном Ритером су међу остварењима која ће бити приказана на 28. „Санденс" фестивалу независног филма који ће се одржати у Парк ситију од 19. до 29. јануара 2012.

Једна од главних карактеристика наредне смотре је високи квалитет селектованих филмова, истакао је директор фестивала Џон Купер, додајући да се редитељи углавном баве сецирањем „америчког сна" али и односима у вези и са браком и децом.

Приметно је, такође, значајно присуство женских ликова који доминирају најновијом продукцијом.

Како преноси Би-Би-Си (BBC), 16 остварења такмичиће се у категорији америчког играног, а 16 у категорији америчког документарног филма, међу којима су филмови о два уметника светског реномеа, Ају Вејвеју и Марини Абрамовић.

Заједно са филмовима који ће се такмичити у категорији светског играног и светског документарног филма, на фестивалу ће у оквиру ове четири званичне селекције бити приказано 58 остварења, од којих 48 премијерно, док су 26 дебитантски радови.

На програму фестивала, који садржи шест незваничних категорија, наћи ће се укупно 110 дугометражних филмова из 31 земље, укључујући 88 светских премијера.

Ове године је фестивалу било поднето више од 4.000 филмова из целог света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара