Читај ми!

Како предузетници могу да искористе ChatGPT

ChatGPT и сличне апликације вештачке интелигенције могу бити изузетно корисне у многим пословима. У серијалу о дигиталном предузетништву објашњавамо ко све и како може да употреби чет бот за унапређење свог бизниса.

Није лоше да нас вештачка интелигенција замени у неким досадним пословима. Али да ли бисмо прихватили да она замени неког службеника с којим треба да обавимо неки посао. Треба ли да разговарамо са ботом који се представља као да је човек?

Заправо, то већ увелико радимо. Свакодневно. Када подижемо паре на банкомату.

Тај уређај нам данас омогућава да подигнемо и уплатимо новац, проверимо стање на рачунима, чак и да плаћамо разне рачуне или пребацујемо паре другима. Све што су некада радилли, па и даље раде, службеници у банци, додуше све ређе. Јер зашто би један високо образовани човек радио послове које може да уради машина и то без радног времена?

Четбот је направљен да одговара на наша питања колико год она компликована била. Ако му дамо неки људски лик имаћемо осећај да разговарамо са правим службеником.

Зато су ботови кренули да преузимају послове у кол центрима. Не треба због тога да се нервирате, бот ће решити деведесет одсто веших недоумица када га позовете, а остатак ће пребацити живом човеку, који је ту за сваки случај.

Чекање на одговор ће се скратити, разумеће вас на било ком језику да причате. Биће увек љубазни како год да им се обратите.

Бот може одлично да вам асистира када нешто купујете, нарочито ако је упознат са вашим навикама и укусом. Може и да вас опомене да сте сличну кошуљу већ купили.

Одлично анализира податке. Ако има увид у вашу потрошњу може да вас посаветује како да уштедите.

Може да вам буде лични секретар, да вам заказује састанке, прегледе, да честита рођендане уместо вас или да вас опомене да то урадите. Као предузетнику помоћи ће вам да боље употребите запослене и остварите већи пословни успех.

Оно што је најважније је да научите да разговарате са четботом, а то се зове промпт. Промпт је команда коју дајете боту, питање које му постављате. Ако га поставите прецизно и дате му довољно података, одговориће савршено.

Прављење промптова, односно разговор са четботом је посао будућности. Како то да научите сазнаћете на бесплатној едукативној платформи Гоустади на адреси gostudy.rs

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво