Читај ми!

Како да ChatGPT бота искористите за ваш бизнис

Већ годину дана вештачка интелигенција је тема о којој говоре сви, а посебно предузетници, од стартапа до великих корпорација. У овој епизоди серијала о дигиталном предузетништву објашњавамо шта су то чет ботови.

„Како направити сарму?“

То је прво питање које сам поставио ChatGPT-у. На српском језику.

Одговорио ми је такође на српском, јасно и прецизно: шта ми је од намирница потребно и како се сарма спрема.

ChatGPT је апликација о којој се у последњих шест месеци највише прича. Најбрже је стигла до милион корисника, брже од Гугла, Фејсбука, Инстаграма. За само седам дана.

ChatGPT је бот заснован на вештачкој интелигенцији.

Даје нам одговоре на питања која му поставимо.

У чему се разликује од Гугла и осталих претраживача? Када Гуглу поставите неко питање он ће вам понудити линкове за сајтове на којима можете да нађете одговор.

ChatGPT и слични ботови вам дају тачан одговор, на основу претраживања интернета. Попут неког сарадника који савршено познаје интернет и исто тако добро пише.

Зато је важно да научите како се са тим сарадником разговара. Како да му поставите питање тако да добијете најбољи одговор. Написаће уместо вас савршено писмо шефу у којем тражите да вам повећа плату. Или биографију када конкуришете за посао.

Има бескрајно стрпљење.

Ко не би пожелео таквог сарадника?

Нешто може да вам уради бесплатно. Али ако сте одлучили да се озбиљно ослоните на њега, мораћете да га плаћате двадесетак долара месечно. Они који то раде, нису зажалили.

Почео сам са сармом, али немам у кући све што ми за њу треба. Зато сам ChatGPT-ју написао шта све имам и питао га шта од тога може да се направи. Требало му је пар секунди да ми да препоруку.

Много више о коришћењу ChatGPT и сличних ботова можете пронаћи на бесплатној едукативној платформи Гоустади на адреси gostudy.rs

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво