Читај ми!

Како заштитити дете на ТикТоку?

Често се говори о томе да ТикТок шири садржаје коиј су опасни за децу. Зато су власници ове апликације развили бројне опције које такву злоупоребу спречавају.

Прва ствар, сами морате одлучити да ли ћете детету да дозволите да користи ТикТок. Да бисте то урадили, морате прво ви да будете корисник ТикТока. Тако ћете најбоље упознати мрежу и сазнати које су позитивне, а које негативне стране.

Друга ствар, ТикТок нуди опцију повезивања родитељског и дечијег налога, а самим тим и заштиту. Та опција се назива Family Pairing

Како би дете заштитили свеобухватно од непримереног садржаја, укључите опцију “Restricted Mode”. Ова опција ће се постарати да детету на ForYou страници не излази непримерен садржај за тај узраст.

Осим тога што ћете заштити дете од другог садржаја на платформи, морате га заштити и од других људи. Први корак је да дететов профил буде приватан. У том случају мораће да одобри свакога ко би хтео да га запрати или да му пошаље поруку.

Ако дете буде пожелело да снима ТикТок објаве, треба да му скренете пажњу да поведе рачуна на то шта снима и објављује. Деца често снимају у школи, кући, па се на тим снимцима некада може јасно видети локација, што може бити опасно. Зато треба препоручити детету да снима на неутралној позадини, да препознатљиви делови локације не буду у кадру.

Што се тиче коментара, свако може да изрази своје мишљење на интернету, али исто тако, свака друштвена мрежа има опције блоцк и репорт ако вам та мишљења сметају. Свакако, најбоље је да дете обавести вас као родитеља уколико се нађе у некој непријатној ситуацији.

Да бисте сазнали више о томе како заштити дете на ТикТоку, пријавите се на бесплатну едукативну платформу Гоустади на адреси Gostudy.rs.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се