Шаргарепа и шљиве за привлачнији изглед

Лепши тен и привлачан изглед нису недостижни, тврде британски стручњаци. За то нам је потребно само мало воћа и поврћа јарких боја попут сласних шаргарепа и ароматичних, сочних шљива. Тајни састојци заслужни за бољи изглед су каротеноиди који већ после два месеца чине чуда!

Људи који једу воће и поврће јарких боја, попут шаргарепе и шљива су привлачнији, указују резултати истраживања које су спровели стручњаци британских универзитета Сент Андрјус и Бристол.

Научници тих универзитета истраживали су везу између боје пути и привлачности и открили да људи са жућкастим теном делују као врло здрави и привлачни, преноси Ројтерс.

За ту жућкасту нијансу коже „криви" су жути пигменти или каротеноиди који се налазе у неким врстама воћа и поврћа.

Иан Стефен, један од истраживача који је радио на пројекту, нада се да би резултати истраживања могли да подстакну младе да једу више воћа и поврћа, посебно када се зна да су за видљиве резултате довољна два месеца узимања, на пример шаргарепе.

„Уместо да младима кажемо да ће их за 40 година вероватно погодити срчани удар, ако не буду здраво јели, можемо им рећи да ће привлачније изгледати за само два месеца, ако једу више воћа и поврћа", предложио је Стефен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије