Вакцина против кокаина?

Амерички научници развили су вакцину која изазива стварање антитела против кокаина. Антитела уништавају кокаин пре него што стигне до мозга, па његово конзумирање нема ефекта. Након успешног тестирања на мишевима, научници најавили испитивање вакцине на људима.

Истраживачи са њујоршког медицинског факултета WCМC (Weill Cornell Medical College) успели су да развију вакцину против кокаина, објавили су француски медији.

Ради се о модификацији вируса грипа који је усмерен на производњу једињења веома сличног кокаину.

Током испитивања обављеног на мишевима, убризгавање тог модификованог вируса у виду вакцине је код њих довело до производње антитела против кокаина.

Након неколико дана од убризгавања, код мишева је дошло до веома брзе имунолошке реакције на антитела која уништавају кокаин у крви, док он још није успео да продре у мозак, тако да његово уношење више није имало никакав ефекат.

Резултати прве фазе испитивања показали су да је вакцина делотворна, али сада је потребно обавити тестирање на људима, најавили су научници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво