Одељењу кардиохирургије УДК у Тиршовој прва донација Фондације Интеза

Одељење кардиохирургије Универзитетске дечје клинике у Тиршовој највећи је центар за лечење деце са урођеним срчаним манама у Србији. Највећи број пацијената су новорођенчад и деца до прве године животе. Убудуће, захваљујући најновијој опреми и донацији Фондације Банке Интеза, најмлађи ће имати и најбоље услове за лечење.

Ово је само део нове опрема која ће сада бити у служби најмлађих, деце која имају срчане проблеме, и оних који брину о њима, запослених на Одељењу кардиохирурхије Универзитетске дечје клинике у Тиршовој.

Kао захвалност што помажу рад дечјег срца, од директора Тиршове за важне донаторе и захвалнице, од срца. Вредност нове опреме је око 17 милиона динара.

„Добијен је апарат за интраоперативно спасавање крви, монитори за праћење пацијената у интензивној нези након операције, транспортни респиратори, покретни мобилијар за операциону салу и хируршко чеоно светло. Последња су реч технологије и значајно ће да унапреде лечење“, наводи др Владимир Миловановић, начелник Службе педијатријске кардиохирургије УДК у Тиршовој.

Из Министарства здравља подсећају и да је у претходних 10 година држава у развој здравственог система уложила милијарду евра.

„Оно што ме радује јесте да ће Тиршова добити апаратуру за адекватно пружање и унапређење здравствене заштите деце што је наш циљ, повећање броја и квалитета здарвствених услуга. То ће се одразити и на квалитет здравственог система“, напомиње др Мирсад Ђерлек, државни секретар у Министартсву здравља.

Годишње се на Одељењу кардиохирургије Универзитетске дечје клинике оперише више до 250 беба. Зато, прва помоћ управо за Тиршову, поручују из Фондације.

„Која ће у пољу свога деловања имати образовање, побољшање здравствене заштите са акценотом на децу и на старије. Активности за помоћ онима који су социјално угрожени, са посебним акцентом на жене у тешком положају“, наводи Дарко Поповић, заменик председника УО „Фондације Банка Интеза“.

Клиника у Тиршовој је највећа дечја установа у земљи, у њој се изводе најзахтевније медицинске процедуре. Годишње збрину више до 180.000 најмлађих пацијената из земље и региона, на болничком лечењу буде више до 10.000 деце. Ураде седам хиљада операција у салама, и још око 10.000 у дневним болницама.

среда, 29. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије