Читај ми!

Институт „Торлак" вас позива да учествујете у студији о имунитету

Институт „Торлак" вас позива да се, уколико имате пребивалиште на територији града Београда, придружите студији „Процена имунитета становништва против вакцинама превентабилних и других актуелних инфекција у граду Београду“.

Институт „Торлак" вас позива да учествујете у студији о имунитету Институт „Торлак" вас позива да учествујете у студији о имунитету

Учешћем у студији можете да сазнате без упута, бесплатно, свој вакцинални и имунолошки статус на: мале богиње, рубелу, заушке, SARS-CoV-2, хепатитисе А,Б,Ц,Д,Е Грађани могу да пријаве себе и/или чланове породице за тестирање у периоду од 13. до 24. маја 2024. године.

Учесници студије могу да буду здраве особе свих узраста, са пребивалиштем на територији града Београда, без тренутних болести инфективног порекла, које не примају било коју врсту имунотерапија.

Заинтересовани треба да пошаљу податке (име и презиме, датум рођења, име београдске општине у којој је пребивалиште, мејл адресу и број телефона) на: dijagnostika@torlak.rs.

За више информација отворена је линија 064 84 663 91

У следећим седмицама, грађани треба да очекују приступни линк на дату мејл адресу, где ће потврдити место (здравствене установе широм Београда) и термин.

Студија се спроводи уз сагласност Министарства здравља Републике Србије и стручну подршку Института „Пастер" из Санкт Петербурга, и укључује попуњавање упитника и узимања узорка венске крви. Резултати тестирања биће достављени на мејл адресу свим учесницима.

Циљеви студије

-Процена серопреваленце на инфекције које се могу спречити вакцинацијом код различитих старосних група на територији града Београда

-Прибављање акутелних (up-to-date) информација о стању популационог имунитета становништва са територије града Београда на инфекције са епидемијским потенцијалом, неопходних за предвиђање епидемиолошке ситуације и планирање мера специфичне и неспецифичне превенције.

-Проучавање формирања пост-инфективног и поствакциналног хуморалног имунитета за поједине инфекције.

-Оцена ефикасности коришћених дијагностичких средстава у проучавању узорака добијених од становништва града Београда.

Придружите се глобалном напору у борби против заразних болести и помозите нам да боље разумемо ефикасност вакцина и развијемо стратегије јавног здравља, наводи се на веб сајту „Торлака".

Институт „Торлак“ је дугогодишњи произвођач вакцина, серума, лактопрепарата, алергена, микробиолошких подлога и имунодијагностичких препарата, препознатљив на светском тржишту по квалитету, безбедности и ефикасности производа.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво