Читај ми!

Прескакање оброка изазива појачан апетит и хроничан умор – лоша навика или заблуда

Лоша навика да се прескачу оброци може да доведе до лоших последица за физичко и психичко здравље, као и до недостатка есенцијалних нутријената за нормално функционисање организма.

Прескакање оброка изазива појачан апетит и хроничан умор – лоша навика или заблуда Прескакање оброка изазива појачан апетит и хроничан умор – лоша навика или заблуда

У покушају губљења сувишних килограма многи људи прескачу оброке. Ако често прескачемо оброке свом телу правимо велики проблем са озбиљним последицама.

Анастасиос Микроулис, оснивач и директор клинике у Здравственом центру у Њујорку објаснио је шта се догађа у нашем телу ако стално прескачемо оброке.

„Редовно прескакање оброка, посебно у комбинацији с ограничењем калорија, може да има велики утицај на физичко и ментално здравље. Када прескачете оброке, у телу нема есенцијалних макро и микро нутријената потребних за правилно функционирање организма. То може довести до разних негативних последица, физичких и психолошких”, упозорава Микроулис.

Прескакање оброка може да изазове осећај хроничног умора, лоше расположење, појачан апетит, преједање, отежано одржавање жељене телесне тежине.

Нутриционисткиња Џен Блејс истакла је да се као последица прескакања оброка може јавити „мождана магла“, умор, глад, раздражљивост и хормонски дисбаланс.

Када тело осети глад појачава се природни инстинкт за храном. Постоје људи који тврде да када не једу дуго осећају да имају више енергије. Важно је да знамо да неправилна исхрана ремети наш метаболизам и здраве навике“, истакла је Џен Блејс.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво