понедељак, 30.06.2014, 11:22 -> 12:59
Мањак витамина Д ризик од високог притиска
Ниска концентрација витамина Д у крви може бити узрок повишеног крвног притиска, тврде стручњаци.
Стварање витамина Д у организму одвија се после излагања сунчевој светлости, а путем хране га је могуће унети из јаја, млека, јогурта, сардине, лососа, житарица или наранџиног сока, пише научни часопис The Lancet Diabetes & Endokrinology.
Нови резултати научника Универзитета Јужне Аустралије прикупљени су од 146.500 људи из Европе и Северне Америке.
При томе се показало да повећање концентрације витамина Д у крви за 10 одсто смањује за осам одсто ризик од високог крвног притиска.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар