уторак, 01.04.2014, 14:00 -> 14:50
Намирнице које успоравају старење
Риба, маслиново уље, чоколада и јогурт налазе се на листи намирница које чуда чине за здравље, а самим тим и за лепоту и младост тела. Не заборавите ни боровнице и орашасте плодове, а понекад уживајте и у чаши доброг вина, поручују стручњаци.
Стручњаци кажу да за леп и млад изглед треба, пре свега, живети здраво, а један од важних фактора здравог живота јесте исхрана.
Зато су нутриционисти саставили листу седам намирница које су добре за здравље, а самим тим и за лепоту и младост тела.
Прва међу њима је риба, за коју су истраживања показала да људи који једу много рибе готово никада не пате од кардиоваскуларних болести.
Иначе, риба је богата омега-3 мастима које стабилизују срчани ритам и штите од сакупљања холестерола у крвним судовима, пише портал Магазин.
Друго по реду је маслиново уље које обилује засићеним мастима и добро је у борби против рака и срчаних болести.
Следи чоколада, чији је главни састојак какао који садржи састојке који су веома добри за крвне судове, а такође, ако се узима у разумним границама, делује превентивно и против настанка дијабетеса типа 2.
Јогурт може да успори старење, јер обилује калцијумом који спречава болести костију, а садржи и добре бактерије које јачају имунолошки систем.
Следе боровнице, орашасти плодови (лешници, ораси, бадем) и црно вино у малим количинама, које утиче на смањење ризика од дијабетеса, губитка меморије и срчаних болести.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 6
Пошаљи коментар