уторак, 18.03.2014, 08:29 -> 12:28
Кухињски калфа: „Школски сендвич“
Сваког уторка проверавамо како кувају ученици угоститељских школа у Србији. Камере РТС-а снимиле су у школским кухињама и ресторанима рецепте за здраве, јефтине и лепе оброке. На реду је „Школски сендвич“. Од броја „лајкова“ на „Фејсбук“ страници Кухињског калфе зависи и пласман школа.
Захуктава се друга сезона Кухињског калфе. Сваког уторка у 8.30 часова у Јутарњем програму РТС-а нова лица, нови рецепти и једна нова школа, a oве сезоне мото серијала је „Вршњаци за вршњаке“.
Пролећне рецепте можете да нађете на Фејсбук страници Кухињског калфе, где можете и да гласате „лајковањем“ објављених видео-клипова. Од броја „лајкова“ зависиће пласман школа!
На ред су душли ученици Средње туристичке школе са Новог Београда, који су пред камерама РТС-а спремили „Школски сендвич“.
Припрема палачинки: све састојке помешати у смесу средње густине. Сипати у тигањ где смо претходно загрејали уље.
Све састојке за надев исећи на тракице, јаја и шаргарепу изрендати. Ређати на палачинку коју смо претходно намазали павлаком. Завити палачинку, крајеве затворити и исећи на пола по дијагонали.
Кухињски калфа
Такмичење угоститељских школа Србије у припремању и аранжирању здравих и приступачних оброка, Кухињски калфа, замишљено је као серијал прилога из школских кухиња.
Уз помоћ својих наставника, ученици спремају јела која су специјалитети у срединама у којима се налази њихова школа. Пажња је усмерена на нутритивну вредност оброка као и на цену, која треба да буде прихватљива.
Снимање и припрема јела одвија се у школским ресторанима, на истим местима на којима се и полажу испити из куварства, она која одговарају укусу и традицији града и околине у којој се налази седиште школе.
Ученици, заједно са наставницима и нутриционистима, гостоваће у најгледанијој јутарњој емисији у Србији и на тај начин промовисати своју школу, али пре свега подстицати младе на здраву исхрану и здрав живот.
Сви приказани рецепти, заједно са ценама и снимком начина припреме моћи ће да се виде на Интернет порталу РТС-а, у подсајту Магазин, и Фејсбук страници Кухињског калфе.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар