Читај ми!

Кухињски калфа: „Пролећна салата од пилетине“

Рецептом за „Пролећну салату од пилетине“ почела је друга сезона „Кухињскoг калфе“ - „Вршњаци кувају за вршњаке“. Као и до сада, уторком од 8.30 часова Јутарњи програм РТС-а. Нова лица, нови рецепти и једна нова школа. Сезона пролећних рецепата моћи ће да се прати на Фејсбук страници „Кухињског калфе“. Гласајте за школе и омиљене рецепте лајковањем видео-клипова.

Јутарњи програм РТС-а почиње нову, другу сезону „Кухињског калфе“ – „Вршњаци кувају за вршњаке“.

Као и до сада, уторком од 8.30 часова, Јутарњи програм РТС-а. Нова лица, нови рецепти и једна нова школа. Средња економска школа из Новог Сада „Светозар Милетић“, представила је већ на почетку циклуса пролећну салату са пилетином.

И нову сезону пролећних рецепата моћи ћете да пратите на фејсбук страници „Кухињског калфе“. Гласајте за школе и омиљене рецепте на Фејсбуку, лајковањем видео-клипова које тамо објављујемо.

„Пролећна салата од пилетине"

Пилетину коју смо предходно маринирали са ајваром и маслиновим уљем печемо на умереној ватри 10 минута.

За то време испечемо тост хлеб на мало маслиновог уља, као чврсту и хрскаву подлогу салати.

Сос од мирођије припремамо тако што мирођију и ситно сецкамо и помешамо са павлаком, сирћетом и мало соли.

Печену пилетину исећи на трачице и помешати с поврћем које смо такође исекли на трачице.

Све састојке руком промешати и додати мало соли и маслиновог уља.

Тост хлеб поставити у тањир, намазати га сосом од мирођије, а преко тога ставити салату са пилетином. Декорисати клицама празилука, сремушом и орасима.

Кухињски калфа

Такмичење угоститељских школа Србије у припремању и аранжирању здравих и приступачних оброка, „Кухињски калфа“, замишљено је као серијал прилога из школских кухиња.

Уз помоћ својих наставника, ученици спремају јела која су специјалитети у срединама у којима се налази њихова школа. Пажња је усмерена на нутритивну вредност оброка као и на цену, која треба да буде прихватљива.

Снимање и припрема јела одвија се у школским ресторанима, на истим местима на којима се и полажу испити из куварства, она која одговарају укусу и традицији града и околине у којој се налази седиште школе.

Ученици, заједно са наставницима и нутриционистима, гостоваће у најгледанијој јутарњој емисији у Србији и на тај начин промовисати своју школу, али пре свега подстицати младе на здраву исхрану и здрав живот.

Гледаоцима Јутарњег програма ће се представити школе из Врњачке Бање, Ниша, Лесковца, Чачка, Велике Плане, Чајетине, Новог Пазара, Аранђеловца, Крагујевца и из две београдске школе.

Сви приказани рецепти, заједно са ценама и снимком начина припреме моћи ће да се виде на Интернет порталу РТС-а, у подсајту Магазин, и Фејсбук страници „Кухињског калфе“.

Од броја лајкова зависи и пласман школа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. јул 2025.
29° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом