Читај ми!

Кавкаско магично млеко за дуговечност

Укусан и хранљив млечни напитак са Кавказа – кефир повољно утиче на целокупно здравље организма и помаже у лечењу многих болести. Богат је пробиотицима, здравим квасцима, витаминима, минералима и другим састојцима, због чега га зову „магично млеко“.

Кефир гљива је пореклом са Кавказа и вековима се припрема као здрав „напитак за дуговечност“. Његову тајну стотинама година чувало је локално становништво.

Почетком 20. века гљива кефир је доспела и у остале крајеве света, где се од ње припрема густ, течни млечни напитак, киселкастог и освежавајућег укуса, који настаје симбиозом гљивица и корисних бактерија.

Досадашња искуства показују да изузетно повољно утиче на целокупно здравље и да „кефир као лек“ помаже код многих тегоба. Толико је здрав напитак да га чак зову и „магично млеко“.

Препун је пробиотика, здравих квасаца, витамина, минерала и хранљивих састојака. Лако га конзумирају они људи који имају проблема са толеранцијом лактозе.

Кефир има могућност да очисти наше тело и пробавни тракт, елиминише лоше бактерије, побољша имуни систем, контролише дијабетес и нетолеранцију на лактозу.

Врло је користан онима који желе да смршају, побољшају здравље коже и косе и да се заштите од разних гљивичних и вирусних инфекција.

За пробаву је много бољи, јер садржи здраве пробиотике, који могу да избаце лоше бактерије из црева и помажу да се боље прихвати и обради храна. Уз то, садржи дијетална влакна и спречава појаву затвора.

Оболели од дијабетеса и они који не подносе лактозу, требало би да редовно конзумирају кефир.

Кефир садржи шећере, али и бактерије које „једу“ лактозу.

Вишак шећера се избацује из организма, пре него успе да изазове проблеме са шећером у крви.

Пун је витамина Ц и добрих минерала и зато је одличан за јачање имунитета. Богат је и протеинима и јача метаболизам, али и побољшава зарастање рана и утиче на бржи опоравак.

Препоручује се особама које имају проблема са артериосклерозом, или које су имале мождани или срчани удар.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. јул 2025.
35° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом