Читај ми!

Аљкавије је здравије?!

Дерматолози одавно говоре да свакодневно купање лоше утиче на кожу и да може да поремети њену природну флору. Имајући то у виду, на Западу све више узима маха тренд "Cleansing reduction", чији се поклоници туширају тек једном у недељу дана.

Нови тренд под називом Cleansing reduction (смањивање прања) све више узима маха на Западу.

Позабавивши се овим феноменом, немачки часопис Стајлбук открио је да се поборници овог животног стила купају највише једном недељно.

Лист подсећа да је свакодневно туширање ушло у моду тек у релативно скорије време и да се пре мање од једног века сматрало да се треба купати највише једном у недељу дана.

Први који су овај тренд поздравили су дерматолози који подсећају да честим туширањем и купањем све више тањимо заштитни слој коже.

Научници Универзитета у Калифорнији, који су проучили ово питање, сматрају да често купање може да поремети природну флору коже и њена заштитна уља која представљају брану против инфекција.

И еколози подржавају тренд, наводећи да смањењем времена проведеног под тушем не само да штедимо енергију, већ и штитимо природну околину.

У табору промотера Cleasning reduction су и многобројне познате личности, попут принца Харија, Џесике Симпсон и сестара Олсен, које косу радије перу сувим шампоном него водом.

А глумица Аманда Сејфрид је недавно свима који желе да имају лепу, здраву косу поручила: „Немојте је прати!".

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије