Струк шири и храна из телевизора!

Вишак килограма у неким случајевима може бити резултат гледања емисија о кулинарству, као и реклама и фотографија на тему исхране! Амерички стручњаци тврде да иако кувари у емисијама користе свеже и здраве намирнице, гледаоци ће у већини случајева посегнути за висококалоричном и нездравом храном.

Обожаваоци емисија Џејмија Оливера, озбиљно би требало да размисле да ли и даље желе да прате рад једног од најбољих кувара на свету, поручују амерички научници.

Наиме, стручњаци са „Хобарт и Вилијам Смит" колеџа у Њујорку, открили су да гледање емисија о кулинарству, као и гледање реклама и фотографија на којима је храна повећава ризик од гојења.

Према њиховим наводима, такав вид програма код утиче на то да се код посматрача активирају одређени центри у мозгу који стварају осећај глади.

То подстиче посматрача да док гледа ТВ програм привремено утоли глад конзумирањем чипса и других грицкалица, пише Дејли мејл.

Иако кувари у емисијама за припремање специјалитета користе свеже и, пре свега, здраве намирнице, гледаоци ће у већини случајева посегнути за висококалоричном и нездравом храном.

Познато је да је гледање телевизије доведено у везу са неактивношћу, а то је готово сигуран пут ка гојазности.

Претходне студије показале су да гледање емисија, реклама и фотографија о исхрани повећава жељу за преједањем, а само сат гледања телевизије током дана може „осигурати" шест килограма вишка на годишњем нивоу!

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. јул 2025.
18° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом