Читај ми!

Јогурт као афродизијак?

Резултати истраживања спроведеног на мишевима показују да јогурт може да делује као афродизијак, јер су животињице које су конзумирале тај напитак имале веће тестисе, сјајнију длаку и боље стварали потомство.

Група научника Технолошког института у Масачусетсу дошла је случајно до открића да јогурт може да делује као афродизијак, пренели су француски медији.

Истраживачи су у почетку испитивали утицај јогурта с укусом ваниле на организме (код мишева) стављене у потпуно неправилан (нездрав) начин исхране – бургери, чипс, газирана пића, али су током испитивања утврдили да јогурт има јако афродизијско дејство.

Реч је о томе да су тестиси мишева конзумената јогурта били око пет одсто тежи него код оних храњених на класичан начин, а чак 15 одсто већи него код јединки храњених нездравом храном.

Та трансформисана морфологија била је праћена и сјајнијом и 10 пута гушћом длаком.

Мишеви под „јогурт режимом" исхране боље су и стварали потомство.

Претпоставља се да је то резултат пробиотичких бактерија у јогурту које су побољшале здравље мишева, па самим тим и њихов либидо.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара