Читај ми!

Бразилци све дебљи

Готово педесет одсто бразилског становништва има вишак килограма, иако се бављење сопственим телом у тој земљи граничи са опсесијом, упозорава министарство здравља највеће и најмногољудније јужноамеричке државе.

Влада Бразила објавила је да је скоро половина становника те земље гојазна. Податке им је проследило Министарство здравља, које је утврдило да је тежина 48,5 одсто становника превелика.

Проценат становника у Бразилу који пати од вишка килограма повећан је са 42,7 одсто у 2006. години на 48,5 одсто, преноси АФП.

Највећи проценат мушкараца с вишком килограма (63 одсто) регистрован је међу онима старости од 35 до 45 година. Међу Бразилкама од вишка килограма највише пате оне старости од 45 година до 54 године (55,9 одсто).

У најмлађој старосној категорији одраслих, између 18. и 24. године, има 30 одсто младића и 25 одсто девојака с прекомерном телесном тежином.

Најмање трећина Бразилаца бар пет пута недељно или једе храну с високим садржајем масти, или пије заслађена безалкохолна пића.

Анкета међу 54.000 Бразилаца је, такође, показала да 40 одсто мушке и 22 одсто женске популације редовно вежба.

У министарству здравља истичу да је од кључне важности увести превентивне мере против гојазности међу децом и адолесцентима, како би се избегло да бразилски проблеми с вишком килограма достигну америчке размере.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара