Читај ми!

Где нестаде магија кофеина?

Љубитељи кафе временом постају имуни на стимулативне ефекте кофеина, па уобичајена јутарња доза ароматичног напитка више не доводи до повећаног степена будности.

Особе које редовно конзумирају кафу развију толеранцију на учинак кофеина, показују резултати једне студије спроведене на Универзитету у Бристолу.

Резултати истраживања показали су да они који пију кафу свакога дана временом постају имуни на стимулативне ефекте кофеина, као и на пропратне учинке превеликог уноса кафе као што је анксиозност.

Уобичајена јутарња кафа код тих људи не доводи до вишег степена будности, већ до нормалног нивоа потребног за несметано функционисање, преноси портал Витамини.

Иако се редовни конзументи кафе осећају разбуђено после испијања напитка, поготово ујутро, резултати истраживања упућују на закључак да прва доза кофеина заправо неутралише умор који се јавља као симптом акутног недостатка кофеина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво