Читај ми!

Више оброка, ужи струк!

Резултати студије која је обухватала 2.000 девојака и трајала читаву деценију, показали су да број оброка на дневном нивоу директно утиче на количину масних наслага око струка.

Девојке које имају више оброка и ужина током дана мање се гоје од оних које једу пар пута на дан, показало је недавно објављено истраживање америчких научника.

Студија која је пратила 2.000 девојака током једне деценије, довела је до претпоставке да чешћи, а мањи оброци и ужине одржавају осећај ситости и тиме спречавају девојке да се преједу, преноси Ројтерс.

Прескакање оброка није начин да скинете килограме, а ни избегавање ужина, скреће пажњу Лорена Ричи са Универзитета Калифорније која је учествовала у студији.

Посматрања су започела када су девојчице имале девет или десет година и трајала су деценију. У том периоду одрастања девојчице које су јеле пет или више пута на дан добиле су у просеку 2,5 центиметара мање масних наслага у пределу струка од оних које су дневно имале три или мање оброка.

Ипак, ови резултати нису довољни да се овакав начин исхране прихвати као препоручљив за превенцију гојења код девојака, али и целокупне популације.

Алисон Филд, из бостонске Дечије болнице, која није учествовала у студији, сматра да такав исход може да буде и последица генетике, а додала је и да студија није узела у обзир шта девојчице једу. Није исто ако често једете шаргарепу и јабуке и ако сваки час поједете таблу чоколаде!

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара