Читај ми!

Голотињом за Мртво море!

Како би подржао настојање Израела да Мртво море постане једно од седам природних чуда света, амерички уметник Спенсер Туник примениће шок-методу. Упркос негодовању тамошње јавности фотограф ће снимити 1.000 нагих волонтера на обали језера које важи за најсланије море на планети.

Амерички фотограф Спенсер Туник снимће још једну, њему карактеристичну студију 1.000 нагих волонтера, овога пута у Израелу, на обали Мртвог мора.

Фотографисање је део покушаја да се подржи кампања Израела да то море постане једно од седам природних чуда света на глобалном онлајн гласању у новембру.

Стручњаци упозоравају да би до 2050. године Мртво море могло да пресуши уколико се не предузму хитне мере које би то спречиле.

За Туника, јеврејског Американца познатог по фотографисању нагих људи широм планете, од глечера у Швајцарској до Опере у Сиднеју, ова инсталација је индикатор отворености Израела.

„На неким местима посао је помало контроверзан, док је на другим прихваћен као тест колико је нека земља слободна или отворена, или колико се у њој поштују људска права", рекао је Туник, преноси Франс прес.

„Земља која дозвољава нагост у уметности, на јавним местима, веома је прогресивна, отворена и достојанствена", додао је фотограф.

Ортодоксни јеврејски политичари и рабини протестовали су због Туниковог дела и запретили правним мерама. Званичници су такође запретили да ће звати полицију и снимање окарактерисали као увредљиво за локално становништво.

Мртво море је у ствари језеро чија вода је веома високог салинитета. Важи за најсланије море на планети и осим бактерија нема других становника. 

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије