Читај ми!

Фатални за супротан пол и компјутер

Многи компјутери у свету нису „преживели“ преузимање фотографије Хајди Клум. Атрактивна манекенка на врху је листе најопаснијих познатих личности у сајберспејсу, то јест чије фотографије и подаци воде до вируса. Кобни по рачунаре су и Камерон Дијаз, Пирс Морган, Џесика Бил и Кетрин Хајгл.

Супермодел Хајди Клум проглашена је за најопаснију познату личност у сајберспејсу.

Наиме, компанија за безбедност Интернета „Мекафи" (McAfee) утврдила је да скидањем скринсејвера и других апликација на којима се налази некадашња манекенка „Викторијас сикрета" сваки десети корисник ризикује да уз фотографије добије и неки од компјутерских вируса, спајвера или спамова.

Исто истраживање је показало да је од мушких познатих личности у сајбер свету најопаснији Си-Ен-Енов (CNN) водитељ Пирс Морган.

Није новост да сајбер криминалци често користе имена познатих личности како би намамили људе на одређене сајтове на којима су и опасни софтвери.

Према подацима које је објавила компанија „Мекафи", певачи и спортисти су мање опасни од глумаца и модела.

Прошле године Камерон Дијаз је била најопаснија позната личност, али је ове године пала на друго место.

Ипак, чињеница да је неко главна тема у медијима не значи да је истовремено и велики фактор ризика када су намерни компјутерски кварови у питању.

Тако је глумац Чарли Шин 59. на овогодишњој листи и поред велике прашине која се подигла због његовог изласка из серије Два и по мушкарца, док је Линдзи Лохан на високом 18. месту упркос сталним проблема које је са законом имала ове године.

Осим Хајди Клум, Камерон Дијаз и Пирса Моргана, на листи пет најопаснијих су и Џесика Бил и Кетрин Хајгл.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије