Читај ми!

Сладолед са туцаном паприком?!

Експериментишући са новим укусима, посластичар са југа Турске направио је сладолед са љутом туцаном паприком! Нећете веровати, али продаје се боље од било којег другог укуса.

Специјални сладолед посут туцаном црвеном паприком почео је овог лета да прави један посластичар са југа Турске, тачније из Кахраманмараса.

У потпуности га прави ручно. Чак уместо крављег млека користи козје, што сладоледу у комбинацији са паприком даје посебан укус.

„Ми већ деценијама породично продајемо најбољи сладолед овде. Да би широм света био познат, морали смо да смислимо сасвим нови укус", каже посластичар.

„До сада смо га правили са разним укусима, од лешника и кикирикија до разних врста воћа. Пошто је сада сезона црвених паприка одлучили смо и да с тим укусом направимо сладолед."

„И управо то је био пун погодак. Прави љубитељи сладоледа одушевљени су новим укусом", убеђен је Турчин.

„Овај је заиста бољи од обичног", рекла је једна анкетирана муштерија. „Бољи је од свих до сада", сложила се млада дама.

„Овај љути сладолед је баш укусан", додао је малишан.

Пошто му је продаја због новог укуса прилично порасла, посластичару из Турске не преостаје ништа друго него да заштити свој изум како му га не би преотели конкуренти.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се