Читај ми!

Ко још фен користи за сушење косе?!

Сушење патика, прављење торти и колача, отапање замрзивача, залеђених прозора и брава, лечење... Нису наведени у упутству за употребу фена, али се тај мали кућни апарат ка глави и коси усмерава исто често колико и ка разним предметима, јелима и уређајима.

Мали апарат који постоји у готово сваком домаћинству широм планете, свакако је фен. Има их у најразличитијим облицима и величинама, а осим класичних „на струју", ту су и уређаји за сушење косе на батерије.

Међутим, још од давне 1920. године, када се појавио на тржишту, до данас постоје они који траже нове начине његове примене.

Из купатила, фен је лагано кренуо ка кухињи!

Па тако може да помогне код брзог постављања и фиксирања шлага на торти. Топлота ваздуха знатно убрзава тај процес. Или ако патишпањ неће да се одлепи, загревање дна посуде феном је од непроцењиве помоћи.

И поред разних опасности којим се излажу, људи фен користе за отапање замрзивача и фрижидера, али и одмрзавања залеђених прозора и брава током зиме, при одлепљивању налепница....

Није баш најидеалнији начин за уклањање прашине, али армија поклоника нестандардне употребе фена редовно са екрана рачунара и телевизора све уклања топлим ваздухом.

Мокре чизме, ципеле, и патике могу да поприме грозан мирис ако се не осуше на време. У помоћ стиже, наравно, фен!

У мору невероватних идеја, међутим, издвојиле су се и неке примене фена које не угрожавају здравље. Уклањање лепљивих завоја и фластера може да буде веома болно, али и да узрокује нову озледу. Феном загрејан лепак омогући ће безбедно скидање завоја.

Ваздух из фена може да послужи и као топла облога.

Произвођачи, ипак, саветују купце да се држе примарне намене апарата како би могућност незгоде био сведен на минимум.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво