Читај ми!

Патак са панк фризуром и ставом

Ворчестерширским каналом влада панк! Заправо дивљи патак са „мохиканом“ на глави, којег се због изгледа и грубог понашања остале птице плаше. Али га зато становници Стоурпорта обожавају.

Подсећа мало на Билија Ајдола, зар не? Патак из Ворчестерског канала тако се и понаша по крају.

Због необичног пернатог израстка на глави, који има облик мохикане, фризуре карактеристичне за панк рокере, становници оближњег Стоурпорта, у Енглеској, прозвали су га „панк патком".

„Рођаци" из канала га не воле, јер се врло грубо понаша, па се може сматрати и отпадником.

Најчешће их растерује и сам ужива у пажњи коју му посвећују пролазници.

Временом је постао и нека врста туристичке атракције, јер током викенда људи из округа долазе да га сликају.

„Зачудили смо се када смо га први пут видели. Нисмо одмах схватили да се ради о патки. Изгледа много веће од других патака које живе на каналу", каже Памела Ејмос, чија кућа је одмах уз реку Сиверн.

„Остале птице га не воле и помало су љубоморне на његову популарност. Родитељи свакога дана доводе децу да га виде. Никада нису видели ништа слично, а нама је драго што га имамо овде."

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије