„Шприцер фест“ у Књажевцу

Прављење највећег шприцера на свету, за Гинисову књигу рекорда, биће један од главних догађаја на предстојећем „Шприцер фесту“ у Књажевцу. Гостују и победници „Кобасицијаде“ и „Штрудлијаде“. На манифестацији забрањена употреба пива и „кока-коле“.

Предстојећег викенда, 15. и 16. априла, Дом културе у Књажевцу биће домаћин „Шприцер феста", прве међународне манифестације посвећене шприцеру и традиционалним јелима и култури.

Како је у Зајечару најавио председник Организационог одбора Иван Светозаревић, осим такмичења у брзом прављењу и брзом испијању шприцера за жене и мушкарце, најзначајније такмичење одржаће се у петак у 13 сати. У прављењу највећег шприцера у Србији за Гиниса такмичиће се љубитељи вина из Књажевца и осталих градова Србије, као и Македоније и Бугарске.

На овој смотри представиће се локални произвођачи вина и кулинари са специјалитетима књажевачког краја, међу којима домаћини посебно истичу подробицу и препржој. Као гости, наступиће и победници „Кобасицијаде" из Турије и „Штрудлијаде" из Новог Милошева.

Организатори „Шприцер феста" предвидели су и концерт најлепших винских песама, изложбу фотографија о вину, као и филмски маратон у коме ће бити приказан и филм о вину. Такође, планирана је и модна ревија коју су припремили чланови књажевачког Удружења за неговање традиције „Извор" и округли сто на тему „Шприцер или чисто" и „Оцењивање вина".

Занимљиво је да су организатори на овој манифестацији забранили употребу пива и кока-коле, уместо које ће бити служено старо пиће „клакер".

Организатор је Удружење „Манифесто" у сарадњи са Скупштином општине, Туристичком организацијом, Удружењем предузетника, Удружењем произвођача вина и ракије и медијским кућама Књажевца. Златни спонзор манифестације је „Рубин" из Крушевца.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије