Чешки председник украо пенкало?

Снимак који је објавила чешка државна телевизија, а на коме се види председник Вацлав Клаус, како узима пенкало и склања га испод стола да би затим вратио руке на сто, али без пенкала, постао је хит на Јутјубу. Портпарол председника који је писаљку покупио приликом посете Чилеу изјавио је да се обично таква пенкала поклањају делегацијама.

Посету чешког председника Вацлава Клауса Чилеу засенио је снимак приказан на чешкој телевизији и постављен на сајту Јутјуб, на којем Клаус наводно краде пенкало током конференције за новинаре са чилеанским председником Себастијаном Пињером.

Према том снимку, Клаус се најпре играо с пенкалом, а затим га дискретно спустио испод стола. Нешто касније, председник је наместио сако и ставио руке на сто, али се пенкало више није појавило на снимку који је објавила чешка државна телевизија у емисији „168 сати".

Портпарол Клаусове канцеларије Радим Охват није порекао да је председник узео пенкало, али је рекао да је реч о обичном перу с логом канцеларије, које у државним посетама добијају председници или чланови делегација.

„Таква пенкала увек поклањамо делегацијама, заједно са нотесима", каже Охват.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије