Џиновски бисер на аукцији

Један од највећих бисера на свету у облику сузе наћи ће се на аукцији у Дубаију 20. априла. Вредност бисера сребрнкасте боје процењена је на четврт милиона долара.

Међу стотинак комада накита који ће се 20. априла наћи на аукцији у Дубаију, у организацији куће „Кристи" (Christie), биће понуђен и један од највећих природних бисера на свету, преноси Ројтерс.

Реч је о сребрнкастом бисеру у облику сузе који тежи 60 карата (један карат када је реч о драгом камењу и бисерима ознака је за тежину од 200 милиграма) и чија се вредност процењује на четврт милиона долара.

Овај изузетан бисер постављен је као привезак на сребрном ланцу за који је причвршћен дијамантом.

Бисери су посебно значајни за Дубаи, јер је пре једног века лов на бисере био главни извор прихода у том лучком граду.

Аукцијска кућа „Кристи" планира да на априлској лицитацији накита у Дубаију оствари промет између пет и шест и по милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара