Обрачун јастуцима може да почне!

Уличне борбе јастуцима са перјем захватиле су све крајеве света. Манифестације на којима на све стране лети перје најпре су организоване са циљем обарања светског рекорда у броју учесника. У последње време све чешће је повод само забава.

Друга половина марта и почетак априла резервисани су за обрачуне перјаним јастуцима широм планете. Манифестације на којима на све стране лети перје најпре су организоване са циљем обарања светског рекорда у броју учесника.

У последње време, међутим, све чешће је повод само забава.

Центар Лондона, Њујорка, Атланте, али и Београда данас, када се и обележава Међународни дан борбе јастуцима, били су поприште обрачуна власника перјаних јастука.  

Тачна локација бојног поља и време окршаја најчешће се сазнаје преко друштвених мрежа Фејсбука и Твитера, али све чешће и сајтова који су намењени љубитељима ове активности.

Међу првима ове године окупили су се млади у Берлину и то испред Бранденбуршке капије. Акција је почела нагло у поподневним часовима, тако да је изненадила све који су се затекли у близини.

Перје је летело целим Берлином када су улице закрчиле хиљаде људи с јастуцима у рукама. Према неким наводима, више од 12.000 учесника пријавило се за уличну борбу јастуцима.

Нису се појавили сви који су најавили присуство, али то није ни мало умањило квалитет догађаја, напротив такмичари су се енергично млатили јастуцима.

Нико није повређен током лудовања по Берлину, али су зато возачи изгубили живце, јер је саобраћај био потпуно обустављен.

Организатори су имали жељу да оборе светски рекорд за највећу борбу јастуцима. Тренутни рекорд је постигнут у Енглеској, када је окупљено 3,707 учесника 2008. године.

Учесници су се разишли после безмало пуног сата борбе јастуцима, остављајући улице Берлина покривене гомилама перја, које је деловало као снег.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара