Читај ми!

Породична кућа од 100 милиона

За суму од 100 милиона долара продата је најскупља породична кућа у САД, лоцирана у близини Сан Франциска. Осим пет спаваћих соба и девет купатила, овај дворац садржи базене, тениске терене, куглану, вински подрум и још много тога што ће обезбедити миран и богат породични живот руском милијардеру Јурију Милнеру.

И док је економска криза још увек у замаху, богати поједници себи могу да приуште луксузне породичне куће.

Једна од таквих вила, у стилу француских двораца са Лоаре, продата је у калифорнијској Силиконској долини за рекордних 100 милиона долара.

Нови власник је руски милијардер Јуриј Милнер, познат по великим улагањима у Фејсбук, дневни сајт Групон и креаторе игрица Зингу.

Раскушна кућа од 2.369 квадратних метара подигнута је на имању од 7,3 хектара на брдима изнад Сан Франциска са погледом на залив.

Луксузни објекат у свом комплексу поред уобичајених просторија, садржи мини биоскоп, теретану, два базена, дворану за куглање, више тениских терена, спа, вински подрум, као и посебни део за госте.

Изградња виле почела је 2001. године и трајала је осам година, а као њени претходни власници наводе се Фред и Ени Чен.

Иако је комплетно опремљена, према речима Милнеровог представника, он још увек не планира да се пресели на своје ново луксузно имање.

Према подацима појединих аналитичара број породичних кућа у Калифорнији које су прошле године продате по цени од преко 20 милиона долара се утростучио у односу на 2009. годину.

Последња која је продата по цени од 100 милиона долара је кућа америчког магната Доналда Трампа коју је 2008. године продао руском произвођачу вештачких ђубрива, милијардеру Димитрију Риболовљеву.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара