Сумо маратонац

Човек тежак 184 килограма успео је у недељу да истрчи маратон у Лос Анђелесу и на тај начин постане најтежи такмичар у историји који је савладао стазу од 42 километра.

Американац Кели Гнајтинг постао је овог викенда најтежи учесник једног маратона који је успео да стигне до циља.

Овај 40-годишњи болнички статистичар и бивши сумо рвач из Аризоне, висок 182 центиметра и тежак 184 килограма, „претрчао" је стазу од 42.195 метара за девет часова, 48 минута и 52 секунде.

И поред густе кишне завесе и јаког ветра у Лос Анђелесу, нови светски рекордер је за више од два сата поправио своје старо време (11:52:11).

Наиме, Кели је 2008. трчао овај исти маратон, али му Гинисова књига није признала рекорд, јер му тежина није измерена пре самог почетка и одмах после трке, што захтевају њихова правила. Тада је био и 10 килограма лакши.

„Волео бих да видим неког Кенијца како поправља своје маратонско време за два сата", нашалио се троструки амерички првак у сумо рвању.

Гнајтинг је пре трке истакао да жели да истрчи стазу дугу 42 километра као инспирацију људима који имају вишак килограма, низак ниво самопоуздања и мисле да не могу ништа да постигну у животу.

Кели није успео да на циљ стигне за мање од девет сати, како је планирао, јер после 13. километра више није могао да трчи - није знао ни где се налази, био је као у бунилу, морао је да пређе на ходање.

Тек када га је на 24. километру сачекао пријатељ са сувим чарапама, бивши рвач је схватио где је.

Током већег дела (своје) трке био је принуђен да се придржава саобраћајне сигнализације и користи тротоаре, јер је био далеко спорији од темпа који је организатор предвидео, а то је 13 минута по километру и по, након чега су улице биле отворене за саобраћај. 

„Заиста сам се борио сам са собом последњих осам километара", признаје Гнајтинг.

„Рекао сам себи: 'Ако будеш морао да пузиш, пузаћеш!'"

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара