Хаљина будуће краљице продата за 65.000 фунти

Сукња која је минут пре ревије проглашена хаљином, а заправо личи на неглиже, и у којој је Кејт Мидлтон запала за око принцу Вилијаму, продата је на аукцији за неочекивано велику суму - 65.000 фунти.

Провидна хаљина коју је Кејт Мидлтон још као студенткиња понела 2002. године на добротворној ревији на Сент Ендрјус универзитету, продата је анонимном купцу за 65.000 фунти (око 75.000 евра), што је готово осам пута више од процењене суме (између 8.000 и 10.000 фунти).

Иначе, сама израда хаљине од црне чипке са плавим и златним детаљима коштала је својевремено свега 30 фунти, пише лондонски Телеграф.

Колика је популарност будуће британске краљице, говори и чињеница да је њена хаљина достигла далеко већу цену од одеће принцезе Дајане која се, такође, нашла на тој лицитацији.

Хаљину, више налик спаваћици, у којој је Кејт, наводно, завела принца Вилијама, присутног у публици на тој ревији, на продају је ставила њена креаторка, млада модна дизајнерка Шарлот Тод, чији је то био дипломски рад.

„Чиста је случајност што је Кејт, од свих девојака на ревији, носила баш ту хаљину и то само пар секунди", рекла је Тодова.

Случајност или не, Вилијам и Кејт су нешто касније почели да се забављају, док су још били на универзитету.

Занимљиво је да је креаторка имала идеју да то буде сукња, али су организатори одлучили да је Кејт подигне мало више и понесе као хаљину, само на црни доњи веш.

„Запањена сам количином интересовања из свих крајева света, од Кореје и Јапана, до Америке", истакла је организаторка аукције Кери Тејлор и нашалила се да принц Вилијам још увек није звао да изнесе своју понуду.

Особа која је купила хаљину представљена је само као „Ник из Џерзија".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво