Преноћиште од 35.000 долара!

Посетиоци Њујорка који имају високе захтеве и дубок џеп скоро да не могу да нађу замерку смештају на који је хотел „Фор сизнс“ изузетно поносан. За 35.000 долара(!) за ноћ тешко је набројати све што је на располагању онима који се одлуче да одседну у суперлуксузном апартману.

Уколико сте током боравка у Њујорку наумили да преноћите у једном од најскупљих апартмана на свету - Тај Ворнер пентхаусу (Ty Warner Penthouse), у хотелу „Фор сизнс" (Four Seasons), мораћете да издвојите 35.000 долара.

Апартман се простире на 400 квадратних метара и састоји се од спаваће собе с купатилом, дневног боравка и библиотеке, као и соба за пресвлачење, доручковање, шминкање и медитацију.

Спаваћа соба опремљена je „кинг-сајз" креветом са шведским душеком ручне израде који кошта 60.000 долара, док је за балдахин коришћена тајландска свила у коју су уткане нити 22-каратног злата. Зидови апартмана украшени су седефом и полудрагим камењем или су пресвучени меком телећом кожом.

Пентхаус има и највећа стаклена клизна врата која су икада направљена.

Да би гост у потпуности могао да ужива у раскоши тог места, мора да познаје уметности, јер у њему све врви од оригиналних слика и скулптура. За све прохтеве госта приватни батлер је на располагању 24 сата дневно.

Поглед на град са 52. спрата никог не може да остави равнодушним, а у њему може да се ужива и у огромној кади или са једног од четири балкона.

Ако некога уређење и панорама ипак оставе равнодушним, услуга сигурно неће, посебно ако зна да је све што хотел може да понуди укључено у цену боравка, од спа третмана до најразноврснијих јела са менија хотелских ресторана.

Постоје, ипак, одређена ограничења: у апартману могу да одседају највише две особе с дететом или три одрасле особе.

За оне који одседну у луксузном апартману, а желе да се прошетају или оду у куповину у неки удаљени део града, на услузи је хотелски возач, али и возни парк.

Шофер ће вас, по жељи у „ролсројсу" или „мајбаху", одвести на тражену дестинацију.

Из пентхауса гост, такође, може да телефонира било где у свету и да разговара колико му је драго, јер је сваки позив, па био он и за најудаљеније крајеве света, укључен у цену.

До апартмана се стиже једним од три лифта који клијенту стоје на располагању и који се отварају посебним кључем.

Држећи се строго правила дискреције, хотел никада не открива јавности имена гостију који, уколико желе да резервишу апартман, то морају учинити директно преко хотела или посредством туристичке агенције, али никако путем Интернета.

Уколико је слободан, луксузни пентхаус се може резервисати минимално за ноћ или на неодређено време, јер је мало вероватно да за њега постоји листа чекања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво