Од које браве, беше, овај кључ?

Процењује се да у Великој Британији има 100 милиона кључева без намене, које власници упорно и свакодневно носе свуда са собом! Упркос упозорењима надлежних, има још оних који своје кључеве крију у близини улазних врата - испод саксија, камења или отирача.

Резултати необичног истраживања спроведеног у Великој Британији показали су да просечан становник те државе увек код себе има девет кључева од којих за два апсолутно нема представу чему служе.

То упућује на закључак да у тој европској земљи има више од 100 милиона мистериозних кључева, чија укупна тежина превазилази 1.000 тона.

Истраживање, које је спровело осигуравајуће друштво Esure, показало је да жене у Великој Британији имају у просеку 10, а мушкарци осам кључева. И једни и други имају углавном по два кључа чија сврха им потпуно измиче.

Мада просечан Британац у свом свежњу има девет кључева, има и оних (25 одсто) који носе од 10 до 15, а поједини (девет одсто) чак 21 и више кључева.

Анкета је, такође, показала да свака пета породица држи по један кључ сакривен на десетак корака од улазних врата, а да су најчешћа скровишта повећи камен, саксија са цвећем и отирач.

Сваки десети испитаник признао је да не мења браву у случају губитка кључева, а две трећине анкетираних да држе резервне примерке код суседа, родбине или пријатеља.

Међу њима има највише особа старијих од 55 година, док је трећина испитаника млађих од 25 година рекла да никада не поверава кључеве другим људима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво