Најмлађе баке на свету!

Румунка Рифка Станеску нова је на листи познатих најмлађих бака на свету. Унука добила у 23. години, што је аутоматски пласирало међу најмлађе баке у свету. Иако је рано родитељство у традицији неких народа, тај феномен бележи се у свим крајевима света.

Прошлонедељна вест да је 29-годишња Британка Кели Џон постала бака уз бурне реакције изазвала је и многе медије да крену у потрагу за сличним случајевима.

Потрагом светских размера установљено је да је листа најмлађих бака на свету сада званично проширена и за име Рифке Станеску из Румуније, јер је добила унука у 23. години.

Чак се ни изузетно млада бака из Румуније не може сматрати званичном првакињом у овој необичности, јер је млађа од ње била Мам Зи из Нигерије, за коју се верује да је са осам година постала мајка, а са 17 бака.

Рифка Станеску из села Инвести постала је мајка када је имала свега 13 година, а прошле године њена кћерка Марија је у 11. години родила сина Јона.

„Срећна сам што сам постала бака, али сам желела нешто друго за Марију, као и за себе", рекла је данас 25-годишња Рифка у изјави за британски таблоид Сан.

„Јон је добар дечак и већ је верен са осмогодишњом девојчицом. Боље је имати дечаке, јер мислим да они мање пате од девојчица", додала је бака, жељна да објасни зашто се тако млада одлучила на мајчинство.

Супротставивши се жељи својих родитеља, Рифка је са 11 година побегла за тада 13-годишњег продавца ђинђува, Јона Станескуа. Годину дана касније венчали су се и она је остала у другом стању са Маријом.

„Желела сам да се удам за њега. Пошто смо заједно провели ноћ нико више није могао да нас раздвоји. Мене су обећали једном младићу када сам имала две године, али ја нисам хтела да се удам за њега", каже Рифка која није спречавала ни своју кћерку Марију да се уда, иако је жарко желела да бар она најпре заврши школу.

„Нисам покушавала да је спречим, јер је то у нашој традицији, то се дешава", додала је млада бака која обожава да се брине о унуку Јону.

Појединим народима је у традицији да се млади одлуче на родитељство и брак, док се некима догоди из љубави и неискуства.

Млада бака из Велса, додуше већ на прагу тридесетих, Кели Џон не сакрива кајање због ране трудноће.

„Увек сам се плашила да ће Тија да направи исту грешку као и ја. Када ми је рекла да је трудна, нисам могла да престанем да плачем. Ипак, сада сам одлучна да урадим све што могу да јој помогнем", објасила је 29-годишња Британка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво