Пријавите свог робота за маратон

Први светски маратон за роботе биће одржан (наравно) у Јапану. Пред пријављеним хуманоидима заиста ће бити стаза од 42 километра, а они имају четири дана форе да је пређу.

Под називом "Robo Mara Full", у Осаки је за 24. фебруар заказан први маратон за роботе, у организацији технолошке компаније „Вистоун" (Vstone).

Четири робота је до сада пријављено за учешће у четвородневној манифестацији, током које ће се показати издржљивост и лакоћа управљања машинама, наводи се у саопштењу компаније.

За трку могу да се пријаве сви хуманоиди који имају две ноге. Занимљиво је да највиши међу пријављеним роботима има 40 центиметара.

Роботи морају да истрче 422 круга на тркачкој стази у сали, дугачкој око 100 метара, и тако претрче 42 километра.

Они који успеју да „преживе" трку, стићи ће до циља 27. фебруара - на дан када у Токију почиње популарни међународни маратон.

Током трке робота, која ће бити онлајн преношена на „Вистоуновом" Ustream channel, машинама ће бити замењиване батерије и обављане поправке.

Међутим, ако падну током трке, мораће сами да устану.

Како преноси јапанска телевизија Ти-Би-Ес, пријављени учесници почели су да тренирају. Сва четири су израђена или на Технолошком институту у Осаки или у компанији „Вистоун".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије