Стадион од милион коцкица

Велика љубав према слагању „Лего“ коцкица је професора Пола Џенсена „натерала“ да проведе укупно пет година правећи копију „Охајо стадиона“. У импозантну грађевину, која ће бити изложена у холу Универзитета Охајо, Џенсен је уградио милион коцкица.

Пол Џенсен, професор психологије и биологије на Универзитету Охајо, направио је реплику локалног стадиона од чак милион лего коцкица.

За израду копије „Охајо стадиона" у размери 1:120 требало му је две године. Професоров стадион има капацитет од око 6.000 „лего посетилаца".

Џенсен је ефективно провео више од 1.000 сати на објекту. Обично је на „градилишту" боравио од пет до девет ујутру, док му се не пробуде чланови породице.

Како наводи Ју-Ес-Еј тудеј, три године је прикупљао делове, а две му је требало да их сложи.

Планирање пројекта 42-годишњи Американац започео је 2005. године, студирајући димензије стадиона, посматрајући сателитске снимке и фотографишући га из новинарске ложе током утакмица.

Пријатељи му нису веровали да ће заиста изградити стадион који локалци зову „Потковица" и на којем играју „Бакајзи" (Buckeyes), екипа Универзитета Охајо у америчком фудбалу.

Највећи изазов били су му закривљени делови трибина, пошто је од почетка намеравао да све састави искључиво од коцкица, без употребе лепка и других помагала.

Да је све делове купио, пројекат би га коштао између 50.000 и 75.000 долара. Међутим, већину коцкица је већ имао у својој колекцији или се мењао преко Интернета.

Професоров рад ће бити постављен у холу Универзитета. Да би га однео тамо мораће да га растави на десет делова.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара