Казнио га исти полицајац у Лондону и на Новом Зеланду

Британац који се преселио на Нови Зеланд само два пута у животу је прекорачио ограничење брзине - по једанпут у старој и у новој домовини. Оба пута га је ухватио и казнио исти саобраћајац... који је такође емигрирао на Нови Зеланд.

Да је рука правде заиста дуга и да јој се не може побећи доказао је недавно један Британац којег је због прекорачења брзине зауставио и казнио исти полицајац на два супротна краја света!

Наиме, Енглез који је емигрирао на Нови Зеланд, био је убеђен да је на тај начин побегао од упорних британских саобраћајаца са радарским пиштољима у рукама, којих има на све стране.

Не само што је ухваћен у својој новој домовини из истих разлога, него га је зауставио исти полицајац који га је зауставио и у Лондону две године раније. Како је то могуће?

Полицајац Енди Флитон пришао је возачу да му наплати казну на новозеландском Јужном острву. Човек за воланом, очигледно „оштрог ока", упитао га је: „Да нисте можда раније радили у Лондону?"

„Одговорио сам му 'Да, што?'", препричава несвакидашњи сусрет саобраћајац Флитон.

„Затим ме је упитао да ли сам радио са радарским пиштољем на путу А5 у Северном Лондону."

После потврдног одговора, возач је почео да псује ову спектакуларну коинциденцију.

„Рекао ми је 'И мислио сам да си ти - само два пута сам ухваћен и кажњен због пребрзе вожње и оба пута си то био ти'", додао је полицајац Флитон.

Енди Флитон, оригинално из Бедфоршира, одлучио је да се након 26 година рада у лондонској саобраћајној полицији, пресели на Нови Зеланд и запосли у тамошњој, у руралном месту Рангиора, недалеко од Крајстчерча.

Несавесни возач којег је зауставио му је показао своју британску и јужноафричку возачку дозволу, уз објашњење да је пре само пар дана стигао на Нови Зеланд, након 12 година проведених у Великој Британији.

Енди није показао ни мало симпатија према њему, без обзира што су се срели под истим околностима 18.800 километара даље.

„Само два пута у животу је прекршио закон - тамо га је коштало 60 фунти, а овде 120 долара", уз смешак је изјавио представник закона.

„Дружење" са полицајцем Флитоном „скупо га је коштало".

Која ли је вероватноћа да вам се нешто овако деси?

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво