Заменик министра изгубио опкладу

Не само што изградња аутопута није завршена на време, већ радови нису ни почели, па Радослава Степјена, заменика пољског министра за инфраструктуру који је изгубио је опкладу са новинарима, чека вожња од 180 километара - бициклом!

Заменик пољског министра за инфраструктуру Радослав Степјен обећао је Пољацима нову деоницу аутопута од Лођа до Катовица, али пошто се показало да тих 180 километара новог преко потребног аутопута није на видику, изгубио је опкладу и мора ту деоницу да пређе на бициклу.

Наиме, Степјен се прошле године пред милионима гледалаца опкладио са новинарима бизнис канала пољске приватне телевизије ТВН да ће пут бити изграђен на време, а ако којим случајем не буде, лично ће сести на бицикл и прећи на два точка трасу планираног аутопута.

Када се кладио, чинило се да ће бициклом по новом аутопуту ићи новинари, али грађевинско предузеће током прошле године није успело да прибави неопходне дозволе, радови нису ни могли да почну, а у међувремену се показало да је потребно исправити и неке грешке у пројекту.

"Наравно да ћу ићи, као што сам и обећао. Ићи ћу бициклом паралелно целом дужином те деонице. Планирам да то учиним у августу. Тако како сам обећао, целу деоницу за један дан", рекао је јуче заменик министра.

Празна обећања 

Изградња нових путева и аутопутева у Пољској непрестано касни и Пољској прети да ће морати да врати део своте од 10 милијарди евра колико је у те сврхе добила од Европске уније из буџета за прериод од 2007. до 2013. године.

Делимично је кривац светска економска криза али и то што пољски политичари имају обичај да дају бирачима нереална обећања о стотинама километара нових деоница у рекордном року.

Када би се сви они кладили као Степјен, а затим се показали као људи од речи као он, око градилишта пољских аутопутева била би права саобраћајна гужва од политичара на бициклима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара