Шампањац из морских дубина

У олупини брода у Балтичком мору крио се вероватно најстарији шампањац на свету, а шведски рониоци изнели су га на светлост дана током прошле недеље. Уколико се докаже старост, једна боца могла би да вреди и до 50.000 евра.

Шведски рониоци пронашли су у олупини брода у Балтичком мору флаше шампањца, за који се верује да је најстарији на свету.

Инструктор роњења Кристијан Екстром рекао је да је шампањац, за који се претпоставља да је из 1780-их, „фантастичног укуса".

Екстром је „98 одсто сигуран" у старост шампањца, пошто су то потврдили стручњаци.

Верује се да је у олупни борда остало око 30 флаша шампањца.

Шведски стручњак за вино Карл-Јан Гранквист рекао је да би свака флаша могла да вреди и до 50.000 евра, ако су чепови нетакнути и ако се докаже старост.

Флаше шампањца пронађене су прошле недеље, близу Оландских острва, између Финске и Шведске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се