Видовити Паул се не сели у Шпанију

Октопод са „натприродним моћима“ који је погодио победника на осам од осам утакмица СП у фудбалу у Јужној Африци, није на продају. Не би га чак ни позајмили Шпанцима, кажу у врту у Оберхаузену.

Акваријум у Обехаузену одбио је понуду мадридског зоолошког врта да му прода хоботницу Паула који се прославио погађањем исхода утакмица на недавно окончаном Светском првенству у фудбалу.

Мадридски зоо-врт понудио је да откупи Паула - мада није прецизирао о коликој суми је реч - после захтева стотина Шпанаца да „видовита" хоботница буде пресељена у земљу која је освојила Мундијал.

Представница акваријума „Морски свет" у Оберхаузену Керстин Кин изјавила је данас агенцији АП да „уопште не долази у обзир" да се Паул прода или позајми.

Подсећамо вас да се Паул погодио победника на седам утакмица у којима је играла Немачка, као и у финалу између Шпаније и Холандије.

Резултате је предвиђао тако што би својим крацима обухватио једну од две понуђене кутије с идентичном количином хране на којима су се налазиле заставе ривала. Затим би је отворио и узео храну из ње. Испоставило се да је сваки пут изабрао кутију победника.

Зоолошки врт у Мадриду недавно је саопштио да је добио више стотина захтева из Шпаније да се Паул пребаци у Шпанију пошто је та земља у прошлу недељу освојила првенство.

Портпаролка зоолошког врта Ампаро Фернандес је јуче рекла да је понуђена размена животиња са акваријумом у Оберхаузену, као и одређена свота новца за куповину Паула, хероја у Шпанији.

Иначе, Паул је „пензионисан" што се тиче предвиђања исхода фудбалских утакмица, а званичници мадридског зоолошког врта су обећали да му неће наметати сличне обавезе.

Врт је још обећао да ће Паул „имату највећу пажњу и одраз велике љубави коју према њему испољавају сви Шпанци откада је предвидео да ће шпански тим освојити Светско првенство".

Међутим, понуда је глатко одбијена! Шпански херој остаје у Немачкој.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије