Галеб са мачијим карактером

Пу није обичан галеб. Он једе мачију храну, спава у корпи за мачке и живи са њих три шест месеци годишње.

Галеб по имену Пу, којег је као младунче усвојила породица Гримвуд након што је упао у њихову кућу кроз димњак, понаша се као да је мачка, вероватно зато што је одрастао уз три мачке.

Џун и Стив Гримвуд из Шорхема на мору, на југу Енглеске, пре три године су чули буку у камину из ког су извадили малог галеба умрљаног од чађи.

Птицу су вратили на кров куће, али га је ветар убрзо поново одувао на земљу. Пошто мајка никад није дошла по своје младунче, Гримвудови, који су већ имали три мачке, одлучили су да га усвоје.

Стив Гримвуд (52) каже да су мачке у почетку биле некако збуњене и обазриве. Али већ после недељу дана, мали галеб је јео и спавао заједно са Мици, Гасом и Хенријем. А за протекле три године постали су нераздвојни.

Једног дана је одлетео изненада као што је и дошао, али није заувек напустио своје топло „мачије гнездо". Преселио се „спрат више" - на кров куће Гримвудових где се „осамосталио" са својом женком. Ту проводе најмање шест месеци годишње. 

Данас, галеб Пу се три пута дневно враћа да посети своје двоножне и четвороножне пријатеље - за доручак, ручак и вечеру.

Стив Гримвуд (52) описује како то изгледа: „Једе из посуде за мачке, најави се ударањем у врата кљуном, уђе унутра и узима кексиће за маце из њихове хранилице. Не бих рекао да има кризу идентитета. Једноставно је паметан. Чак долази када га позовете".

„Реагује и на звук отварања фрижидера и одмах улази у кућу."

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије