„Зелени“ Бе-Ем-Ве стигао до Хонгконга

Бе-Ем-Ве "Vision EfficientDynamics", хибридни концепт баварског ауто гиганта, промовисан на франкфуртском сајму аутомобила прошле јесени, стигао је до Хонгконга где привлачи велику пажњу. А како и не би са овим „лунарним“ дизајном!

У атријуму Међународног финансијског центра у Хонконгу представљен је нови концептуални Бе-Ем-Веов аутомобил "Vision EfficientDynamics".

Можда би прецизније било рећи да је само изложен у Азији, пошто се о најновијем хибридном аутомобилу више-мање све зна још од премијере коју је имао на септембарском Салону аутомобила у Франкфурту.

Но, ми ћемо искористити прилику да вам прикажемо његове најновије фотографије, јер дизајн "Vision EfficientDynamics"-а то заслужује, а и још мало дивљења не може да шкоди, зар не?

Подсећамо вас да се ради о концепту "plug-in" хибридног спортског аутомобила са четири седишта који погон добија из 1,5-литарског троцилиндричног турбо дизел мотора са 163 коњске снаге, и два електромотора уз помоћ литијум-полимерских батерија.

Овај "спортиста" може да се креће само на електропогон, коришћењем само дизел мотора или њиховим заједничким радом. У комбинованом режиму, располаже снагом од 356 коњских снага.

Захваљујући малој тежини, остварује перформансе као BMW M3 (од 0-100 km/h му треба 4,8 секунди), a економичан је као "тојота приус". Има шестостепену DCT трансмисију са дуплим квачилом, док му је максимална брзина електронски ограничена на 250 km/h.

И како су неки медији то описали, троши као "упаљач" - само 3,7 литара нa 100 километара.

Познати немачки ауто гигант је за 2013. годину најавио производњу серијске верзије и то између 5.000 и 10.000 комада. До тада ће му, како тврде, још побољшати перформансе.

Баварска компанија је у Хонгконгу такође најавила своју посвећеност „зеленијој планети".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије